Wat is een CMS?

Wat is een CMS?

Een Content Management Systeem is een systeem waarmee je de inhoud van je website kunt wijzigen. Door in te loggen kom je in een omgeving waar je de teksten, afbeeldingen etc. kunt veranderen. Ieder CMS is weer anders. Ook de prijzen verschillen sterk van elkaar.

Gratis CMS

Er zijn veel gratis systemen beschikbaar, maar om deze goed en veilig te kunnen installeren is voldoende kennis nodig van webdevelopment, PHP & MySQL (databases). Om je WordPress-site een professionele uitstraling te geven is ervaring met beeldbewerkingssoftware (zoals Photoshop) ook handig. Beschik je niet over deze kennis, dan kan het verstandig zijn om het installeren van het CMS over te laten aan iemand hier voldoende ervaring mee heeft.

WordPress CMS

Een beheersysteem dat tegenwoordig veel wordt gebruikt voor zakelijke websites is WordPress. Het is een modern en gebruiksvriendelijk CMS waarmee je op simpele wijze pagina’s, nieuwsberichten en foto’s kunt toevoegen en wijzigen. Je hebt niet veel kennis van webdevelopment nodig om met het systeem te kunnen werken. Qua design kun je er alle kanten mee op: een standaard sjabloon of een maatwerk lay-out, het kan allemaal (natuurlijk wel afhankelijk van het budget).

Systeemtraining & ondersteuning

Wanneer ik een nieuwe website oplever aan een klant, kom ik graag langs voor een systeemtraining zodat je goed met het systeem kunt leren werken. Natuurlijk bied ik daarna ook nog hulp bij het onderhouden van de website.

Waarom een CMS?

Een website die niet up-to-date is (of niet gevonden wordt) is alles behalve goede reclame! Probeer dit dus te voorkomen. Bovendien wordt een website beter gevonden bij Google wanneer je regelmatig iets nieuws op de website plaatst. Als je het niet ziet zitten om de inhoud van de website zelf te beheren is het ook mogelijk om dit door Webdesign Losser te laten doen.

Meer informatie over welk systeem het beste bij je onderneming past kun je opvragen met behulp van het contactformulier.

« gratis tips & adviezen