Logo & huisstijl laten ontwerpen

Waar moet ik aan denken bij het laten ontwerpen van een logo & huisstijl?

Een huisstijl bepaalt voor een groot deel de look & feel van een onderneming. Het is dus belangrijk dat een huisstijl feilloos aansluit op dat wat je als bedrijf, organisatie of vereniging wilt uitstralen. Zakelijk, speels, klassiek, vernieuwend, stoer of juist gezellig…. het moet de doelgroep aanspreken.

Een huisstijl kan overal terugkomen: op de website en natuurlijk op visitekaartjes, briefpapier, brochures etc. Maar ook op je bedrijfsauto of -pand, op je beursstand, op advertenties of op ander reclame- en promotiemateriaal. Meestal betreft het een logo en bepaalde kleuren, vormen of lettertypen.

Volledige begeleiding en advies

Als je een onderneming hebt, is het een goed plan om deze met een passende, herkenbare huisstijl te onderscheiden van concurrenten. Of je nu een bedrijf start, of dit juist in een nieuw jasje wilt steken; ik kan je er van begin tot eind mee begeleiden. Ik zit niet vast aan regels en contracten, dus we kunnen alle kanten op!

Daarnaast kan ik je adviseren bij het ontwikkelen en uitwerken van je huisstijl. Waar moet je op letten bij het bedenken van een logo? Welk papier kun je het beste gebruiken voor drukwerk? Welke drukkerij is het goedkoopst? Welke mogelijkheden zijn er voor het drukwerk? 

Zelf meedenken of eigen schetsen maken?

Als je er zelf al ideeën over hebt, sta ik hier natuurlijk voor open! Vaak kan dat het ontwerpproces versnellen. Maar ook als je alleen een paar steekwoorden geeft, zal ik mijn creativiteit erop loslaten.

Niet alle ideeën zijn geschikt. Een goed logo moet aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • goed leesbaar
  • niet te druk
  • het liefst een vectorvorm, zodat het ook geschikt is voor belettering. Een foto of ingewikkelde tekening is dus eigenlijk niet geschikt om voor een logo te gebruiken. 
  • het moet duidelijk zijn wat je core business is, ook voor mensen die je bedrijf niet kennen! 
  • als de bedrijfsnaam niets zegt over welke product of welke dienst je aanbiedt, dan zou je een ondertitel of slogan kunnen toevoegen waaruit dat wel direct duidelijk wordt.
  • vaak geldt de volgende regel: less = more!

Wat wordt er van je verwacht tijdens het ontwerpproces?

Je bepaalt zelf je eigen inbreng. Wil je bijv. zelf een drukkerij uitkiezen en de bestelling rechtstreeks regelen om kosten te besparen? Dat mag. Geen tijd om je erin te verdiepen? Ook geen enkel probleem. Dan verzorg ik het totale proces: ik zoek de beste of goedkoopste opties voor je uit en lever het drukwerk persoonlijk bij je af, of ik laat het rechtstreeks bij je bezorgen.

Maatwerk

Ik verkoop geen totaalpakketten. Visitekaartjes of een folder? Website of Powerpoint-presentatie? Het maakt niet uit of je 1 of 20 producten wilt laten ontwerpen, je krijgt altijd een ontwerp op maat!

Voor prijzen en meer informatie kun je met het contactformulier aangeven wat je nodig hebt.

« overzicht met gratis tips & adviezen